Første gang i terapi?

Share

Her kan du læse mere om, hvad det vil sige at gå i individuel og gruppeterapi. Og er du mere til en hurtig afklaring, så giv os et kald, send en mail eller meld dig til vores introduktionsaften. Så hjælper vi med svar på dine spørgsmål.

Hvad vil det sige at gå i terapi?
Det græske ord Therapeuin betyder at støtte og hjælpe til balance. Terapi er: at vise vejen.
Terapi er at støtte den naturlige proces hen mod balance i vores liv, sind og tilstand.

I terapi kan man tale om sine tanker, følelser og handlinger og gennem terapeutens spørgsmål udforske sine problemstillinger fra nye vinkler. Terapi er anvendelse af psykologiske metoder til at blive mere bevidst om sig selv, dine reaktionsmønstre og din måde at være sammen med andre på.

Gennem øget bevidsthed bliver du i stand til at træffe dine til- og fravalg. Du kommer til at handle mere hensigtsmæssigt i dit liv, fordi du bliver mere afklaret omkring hvem du er, og hvad der er vigtigt for dig.

Hvorfor går i terapi?
Behovet for terapi kan opstå i dit liv, når der er en uoverskuelig eller tilsyneladende uløselig konflikt, dilemma, situation, relation eller lignende. Det kan vi fx opleve i forhold til karriere, familie, venner, parforhold, skilsmisse, børn, delebørn, sexliv og seksualitet.

Behovet kan også opstå, når du føler modløshed, er udbrændt, er kørt uhjælpeligt fast, er i vildrede eller simpelthen ikke vil lade dig styre af uhensigtsmæssige reaktioner længere.

Du er typisk parat til terapi, når du som Neo i The Matrix er klar over, at der eksisterer et alternativ. Du kan ikke se det, men du fornemmer det. Der er andre veje at gå. Du behøver ikke, at fortsætte i en verden, hvor du ikke har dig selv med, hvor du reagere automatisk – uden gnist og power.

Hvis du ikke lige huske “The Pill”-scenen i Matrix, hvor Neo møder Morpheus, så kan du gense den her.

I gruppen møder du andre mænd, der lige som dig selv vil videre. Vi lover dig, at du opdager nye sider af dig selv, og at du får adgang til ressourcer, som du ikke anede, var til stede i dig selv.

Terapi og personlig udvikling er for alle, som ikke vil nøjes med at se på fra sidelinjen, men vil stå på broen og sætte kursen, som kaptajn i eget liv.
 
Hvad er forskellen på individuel og gruppeterapi?

I individuel terapi arbejder du sammen med terapeuten på at finde strategier og metoder til at finde ind til dig selv.

I gruppeterapi arbejder du sammen med andre, der lige som dig har opdaget, at du rummer så mange skønne, skæve, lyse og mørke sider, som du ikke bruger i dagligdagen. Du spejler dig i de andre mænds fiaskoer og sejrer, opture og nedture. Selv om du ikke selv er ‘på’ hele tiden, så sætter de andre mænds historier gang i dine egne – du lever og ruller med i dem.

For nogen kan det i begyndelsen være overvældende at give sig selv så meget opmærksomhed, mens andre næsten ikke kan få nok. I individuel terapi er du i centrum for terapeutens opmærksomhed hele tiden, mens du i gruppeterapi deler terapeutens opmærksomhed med de andre deltagere. I gruppeterapien har du ikke bare terapeutens støtte og opbakning men hele gruppens support.

At opsøge gruppeterapi er en god idé: i forhold til personlig afklaring og udvikling, hvis du ønsker at øge dit selvværd, styrke din selvtillid, forbedre en relation, finde dine indre og ubevidste ressourcer, starte på ny eller blive den bedste version af dig selv.

Share