Mandegruppen – sådan arbejder vi

Share

Målet med gruppen er:
– At vi får skabt et tillidsfuldt og fortroligt rum, hvor du kan undersøge din eksistens og opdage, hvad der er betydningsfuldt og på spil i dit liv.

– At gruppen giver dig fornyet energi, der øger dit personlige lederskab og handlekraft. Så du kan agere og handle på det, der er betydningsfuldt for dig.

Sådan griber vi det an
Gruppen er et tilbud til dig, der tænker over livet og måske oplever problemer med at tackle karriere, familie, venner, parforhold, skilsmisse, børn, delebørn, sexliv og seksualitet. Fremkaldt handler om at finde ind til det, der er vigtigt for dig og have modet til at handle på det. Det skaber vi med gruppen som udgangspunkt og base.

Du kommer i selskab med en gruppe skønne mænd, der lige som dig vil lære sig selv bedre at kende. Med gruppen som udgangspunkt undersøger vi det betydningsfulde i vores liv med mod, power og ansvarlighed. Du vil opleve et afslappet, anerkendende og bekræftende miljø i gruppen, så du kan undersøge din relation til dig selv og omverden.

fremkaldt_mandegruppe_terapi_empty_chair

Jep, vi kommer til at sidde i en cirkel, skulder til skulder, fordi vi synes, at det er vigtigt, at alle støtter op om ham, der deler noget vigtigt om sig selv. Vi søger for, at opbygge tillid i gruppen, at du føler dig tilrette og velkommen i gruppen, og får den nødvendige støtte til at dele det, der er vigtigt for dig. Der er tavshedspligt i gruppen, hvilket betyder “hvad deles i gruppen bliver i gruppen”.

Skal vi sidde i cirkel hele tiden? Nix, vi skal også ud og træne vores opmærksomhed, tilstedeværelse og nærvær. Det gør vi bl.a. i grupper af to og to. Vi skal fx ud i skoven, ha’ smidt brænde på ovnen og få snittet en velsmagende middag. Du skal således have lyst til både at dele noget af dig selv og gå aktivt ind i øvelserne.

Kan man sige nej, hvis man ikke har lyst til en øvelse mv.? Jep, selvfølgelig kan man det.

Programmet
Vi starter altid med en vejmeldingsrunde, hvor du som deltager fortæller om, hvordan du har det, og hvad der fylder i dit liv lige nu. Alle får plads og hvis du har udfordringer, som fylder særligt meget, går vi lidt mere ind i dem.

Herefter følger vi dagens program, som typisk vil bestå af øvelser og aktiviteter, som alle har til hensigt at hjælp dig med at skabe kontakt til dine følelser, krop og tanker. Du vil løbende få feedback af de andre deltagere og af Carit og Brian, så du udvikler en større opmærksomhed på din egen adfærd og reaktionsmønstre. Alle øvelser og aktiviteter er selvfølgelige frivillige. Så der er intet krav om, at du deltager i alt.

Der bliver mulighed for at arbejde med individuel terapi i gruppen, hvor du eller én af de andre deltagere arbejder med et emne sammen med Carit eller Brian. Gruppen lytter med, og du vil opleve, at du spejler dig i de andre mænds fiaskoer og sejrer, opture og nedture. Selv om du ikke selv er ‘på’ hele tiden, så sætter de andre mænds historier gang i dine egne – du lever og ruller med i dem, fordi du kommer i kontakt med lignende temaer eller oplevelser fra dit eget liv.

Dagen rundes af med en afsluttende runde, hvor den enkelte fortæller, hvad han vil prøve af frem til næste gang. Der er fokus på at forankre de nye oplevelser og færdigheder i dit ejet hverdagsliv. Hvad der helt præcist er sket mellem den indledende og den afsluttende runde er svært at sige. Vi er optaget af at arbejde med det, der fylder.

Dit personlige lederskab skaber betydningsfulde relationer
En model vi vil introducerer og arbejder med bl.a. i forhold til forventninger og målsætninger, er dit personlige lederskab, hvorved vi blandt andet forstår din evne til at handle i din egen interesse med respekt for andres valg.

Fokus er på dine relationer på tre niveauer:

1. Professionelt gennem dine arbejdsmæssige- og netværks relationer
2. Privat dvs. dine relationer til familien og venner
3. Personligt dvs. din relation til dig selv og din egen omsorg

fremkaldt_mandegruppe_terapi_personlig_lederskabVores tilgang er Gestaltterapi, hvor vi arbejder eksistentielt i nuet med følelser, tanker, kreativitet, humor, nærvær og nysgerrighed.

Opsummeret er en mandegruppe for dig, hvis du:

– Er nysgerrig på at lære dig selv bedre at kende og opdage nye ressourcer
– Er klar på at dele noget personligt om dig selv med andre mænd
– Har lyst til at blive del af en mandegruppe
– Er med på at give en hånd med de praktiske opgaver på weekenden

Mandegruppen er både for dig der aldrig har været i terapi eller gruppeterapi og for dig, der har erfaring med terapi. Første gang? Så læs mere her.

 

Share